V těchto dnech vychází Učebnice improvizace pro chrámové varhaníky od Jana Steyera, jednoho z redaktorů Varhaníka. Naleznete v ní kapitoly věnované melodické, variační, kontrapunktické i harmonické tvorbě. Jejich ochutnávku můžete již od čísla 1/2019 sledovat i na stránkách našeho časopisu.

• První učebnice „šitá na míru“ českým chrámovým varhaníkům. • Stručná, srozumitelná, praktická. • Výstupy z každé kapitoly lze ihned uplatnit při liturgické hře. • Je založena na rozvoji kreativity s postupným přidáváním pravidel.

Učebnice improvizace je k dostání v Knihkupectví Karolinum (Celetná 18, Praha 1). Online ji můžete zakoupit v Knihkupectví Karolinum a rovněž v knižním e-shopu Bookla.

Podrobnější informace o dostupnosti od autora publikace (doplněno 25. 5. 2021):

Jelikož se na mě někteří z vás obrátili s upozorněním, že avizovaná učebnice je na webu nedostupná, kontaktoval jsem vydavatelství, kde mi sdělili, že byla publikace během tří dnů zcela vyprodána. Již se ale podařilo realizovat dotisk a učebnici naskladnit, takže ji lze opět zakoupit na linku https://cupress.cuni.cz/…466 či v kamenném obchodě Knihkupectví Karolinum (Celetná 18, Praha 1).
Přeji krásné varhanní improvizování ať vlastní či s žáky a moc vás všechny zdravím!

Jan Steyer

Aktualizace 27. 5. 2021:

Kniha je již dostupná v knižním e-shopu Bookla, a to za 186 Kč.